Планинарске новости

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

 • Планинарског Савеза Србије,
 • Планинарског Савеза Београда,
 • Оријентиринг Савеза Србије,
 • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Датум: 11.06.2021
Водич: Dragan Pavlović
Место одржавања: BiH

 

UPOZNAĆETE DVE RAZLIČITE A NESTVARNO LEPE PLANINE I VODENE LEPOTE REPUBLIKE SRPSKE – SEVEROZAPADNOG DELA

 BOSNE I HERCEGOVINE

 KOZARA - MANJAČA

                                                       

                                                                                                          11- 13 juna

U samo tri vikend dana vas vodimo u obilazak jedne planine  Dinarskog gorja nestvarnog krajolika - Manjače i jedne zelene lepotice u severozapadnom delu Bosne i Hecegovine,  Kozare.

Obilazimo i prirodne lepote i atrakcije prelepog grada na Vrbasu, Banja Luke: Etno selo Ljubačke doline, čarobne slapove rečice Krupe, i manastira Sv.Ilije u selu Krupa na Vrbasu. Smeštaj je u  Banja Luci.

 

Manjaca.jpg

Plan puta:

 Petak :

Polazak iz Beograda u 6.00 ujutru  mini busom sa parkinga sportske hale Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Vozimo se tzv. koridorom, preko Bijeljine, Brčkog i Prnjavora do Banja Luke sa kraćim pauzama. Planirano vreme dolaska u B.Luku  je oko 13 časova. Smeštaj po sobama.

Ručak u jednoj od najpoznatijih banjalučkih roštiljnica – originalni banjalučki ćevapi.

Polazak busom ka planini Manjači – planiran uspon na jedan od vrhova-  Grčku Gredu ( visina 999 m). Obilazimo i rodnu kuću Petra Kočića u selu Stričići na Manjači. Povratak u grad. Slobodno vreme, noćenje.

16868870_101.jpg

 

Subota :

Doručak iz ranca ili banjalučki burek ( opciono)

U 8 časova polazak busom u smeru Kozare. Dolazak u selo Lamovite odakle polazimo na pešačenje.

Od sela Lamovite, Omarska – preko Golog brda do Mrakovice.

Planiran dolazak na Mrakovicu oko 13-14 časova. Odmor za ručak / kafu u jednom od restorana na Kozari.

Poslije odmora je planiran obilazak spomen područja Mrakovica, i ostalih sadržaja u sklopu Nacionalnog parka Kozara.

U kasnim popodnevnim satima povratak u Banjaluku. Obilazimo nekoliko atrakcija u gradu koliko dozvoli vreme i umor putnika. Noćenje.

Ukupna dužina staze je 14 km.

krupa-4.jpg

 

Nedelja

Napuštanje smeštaja, doručak iz ranca ili u nekoj od poznatih banjalučkih pekara  - burek, sirnica i ostale pite ispod sača.

Polazak u 9 časova busom ka etno selu Lubačke doline, na putu prema Jajcu.

Obilazak etno sela, muzeja na otvorenom i upoznavanje sa načinom života stanovnika tog kraja u 18 i 19 veku.

Nastavak vožnje busom do sela Krupa na Vrbasu. Obilazak slapova i kaskada reke Krupa i njenih mlinova na kojima se i dalje melje brašno. Laganom šetnjom idemo do Manastira Sv Ilije, koji datira iz 13 veka .

Polazak busom u 14 časova do rafting centra Kanjon na Vrbasu, gdje pravimo pauzu za ručak/ kafu u restoranu Pastir. Specijalitet su heljdini uštipci sa kajmakom.

U 15 h. polazimo za Beograd, sa usputnim zadržavanjima po potrebi.

Planirano vreme dolaska u Beograd 22-23 časa.

Detalji akcije:

Smeštaj:  Dvije noći spavamo u privatnom smestaju u Banja Luci. Kuća je smeštena u naselju Paprikovac, nadomak Kliničkog centra Banja Luke. Do centra grada je moguće stići peške za 15-20 min. ili gradskim busom. Pored kuće se nalazi i roštiljnica Verona sa kuhanim jelima i roštiljem.

Cene hrane i pića po lokalnim restoranima: burek /sirnice /krompiruše ispod sača 5 eur/ kg, ćevapi i ostala mesa sa roštilja 2,5 -3 eur, čorbe 2,5 eura,  itd. Kafa 0,75 centi, pivo , rakija 1 eur.

CENA TURE: 85 eura

Prijava uz akontaciju od 50 eura

 U slučaju odustajanja naći zamenu u protivnom se akontacija ne vraća.

U cenu spada put i dva noćenja .

 

U cenu ne spada lično putno osiguranje koje svako za sebe vadi , hrana i piće.

Svaki učesnik putuje na sopstvenu odgovornost uz propisanu zaštitu mera protiv Kovida 19

 

OPREMA: Planinarska oprema prilagođena  vremenskim uslovima dana kada krećemo, kišna kabanica, jakna, rezervne čarape i majica, šešir ili kačket, trekin cipele, [tapove ko ima i lični pribor za higijenu.

 

Pijava organizatoru i vodiču na telefon: 064 167 44 34

Dragan Pavlović

Licencirani sportski planinarski vodič PSS.

 

 

Comments

Датум: 07.05.2021
Водич: Dragan Pavlović
Место одржавања: BiH


    PROLEĆNA VODENA AVANTURA NA JANJSKIM OTOCIMA

                                                      

                                                                                                          7 – 9 maja

PSD Kopaonik i Etno Izvor vas vode u čaroban vodeni svet bistrih voda u središnjem delu Bosne I Hercegovine, jugozapad Republike Srpske.

Za tri dana uživanja,obilazimo izvor reke Sane , vrelo reke Plive sa njena tri izvora, slapove, kaskade i vodopade rečice Janj- nadaleko poznate Janjske otoke, jezera Balkana i Plivska jezera, kraljevski grad Jajce i usće reke Plive u reku Vrbas ,sa fascinantnim slapovima u centru grada Jajca.

 Janjski-otoci 1.jpg

Petak 07.maj:

Polazak iz Beograda u 6.00 ujutru mini busom sa parkinga sportske hale Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Vozimo se tzv. koridorom, preko Bijeljine, Brčkog i Prnjavora do Banja Luke sa kraćim pauzama. U Banja luci pravimo pauzu za ručak – poznati Banjalučki ćevap u jednoj od najboljih ćevabdžinica u gradu na Vrbasu. ( ili ručak iz ranca)

Nastavljamo vožnju do Janjskih otoka, opština Šipovo, Republika Srpska. Planirano vreme dolaska je oko 15 časova. Smještaj po sobama .

U dogovoreno vreme krećemo u obilazak Janjskih otoka. Obilazimo laganom šetnjom uz slikanje slapove i kaskade rečice Janj. Vreme obilaska dva sata. Povratak u smeštaj, večera opciono - u restoranima na vodi sa tradicionalnom domaćom hranom. Noćenje.

Janjske-otoke02.jpg

 

Subota 08. maj:

Doručak iz ranca. U 8,30 polazak ka selu Pljeva, opština Šipovo u obilazak vrela Plive - obilazimo sva tri izvora reke. Pešačimo laganom šetnjom oko 3 sata.

Polazak busom preko Šipova gdje pravimo kratku pauzu za kafu i opciono ručak – nadaleko poznate pite za koju u Šipovu postoji i spomenik jedinstven u svijetu, koji ćemo takođe obići.

Nastavak vožnje busom ka selu Donja Pecka, opština Mrkonjić grad, odakle ćemo da krenemo peške ka najjačem i prekrasnom izvoru reke Sane. Pešačimo oko 8 km. Staza je lagana a na pojedinim mestima srednje zahtevna.

U kasnim popodnevnim časovima, povratak busom ka Šipovu gdje ćemo napraviti pauzu za večeru u jednom od mnogobrojnih restorana na reci Janj, gdje ćemo večerati Janjske pastrmke, izvađene iz reke neposredno prije pripreme jela.

Odlazak busom u smeštaj i noćenje.

Jajce 3.jpg

 

Nedelja 09.maj

Napuštanje smeštaja, i doručak u restoranu na reci Janj,

Polazak oko 9 časova busom ka Jajcu, vožnja niz reku Plivu , a prva pauza je izmedju malog i velikog Plivskog jezera – gde obilazimo jednu od znamenitosti grada Jajca - Mlinčiće. Šetnja sat do dva za uživanje i slikanje. Nastavak puta ka Jajcu.

Obilazak starog grada Jajca, tvrđave, katakombe, muzeja, vodopada koji je jedini vodopad na svetu koji je smešten u samom centru grada. Sam vodopad je poslednja deonica reke Plive prije njenog spajanja sa rekom Vrbas.

 

vodopad jajce.jpg

 

Slobodno vreme za odmor i kafu .

U 15 časova krećemo busom ka Beogradu. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak u Beograd između 22 i 23 časa.

Detalji akcije:

Smeštaj: Dvije noći spavamo u privatnom smestaju na Janjskim otokama.,u kućama izgrađenim uz reku Janj. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, s tim da će svaka osoba imati odvojen ležaj ako nije u paru.

Cene hrane i pića po lokalnim restoranima: specijalitet kraja je pastrmka koja se lovi direktno iz rečica koje obilazimo, cicvara, janjski kajmak, uštipci od heljde. Cene pojedinih jela: kompletan doručak, 2,5 eur, uštipci sa kajmakom 2,5 eur, ćevapi 2,5 -3 eur, porcija pastrmke sa prilogom 5-6 eura, čorba 2,5 eura itd. Kafa 0,75 centi, pivo , rakija 1 eur.

Atrakcije koje posećujemo:

Izvor reke Sane: Sana nastaje od tri jaka kraška vrela, na visoravni kod sela Donja Pecka i Jasenovi Potoci.Nakon otprilike 1,5 kilometar, ispod Trbovog dola, tri vrela se spajaju u jedan tok. Sana izvire u opštini Mrkonjić Grad, duga je 146 km. Uliva se u reku Unu, kod Novog Grada. Legenda kaže da su joj ime dali još stari Latini zbog njenog lekovitog dejstva i čistoće.

Reka Pliva                          

Najčistija i najlepša dama Republike Srpske

Pliva je jedna od najčistijih i najlepših reka u Republici Srpskoj i BiH. Nalazi se u jugozapadnom delu Republike Srpske. Na svom putu do ušća u reku Vrbas prolazi kroz gradove Šipovo i Jajce, gdje pravi veličanstven vodopad (20 metara) i uliva se u reku Vrbas.
Izvor reke Plive nalazi se blizu sela Pljeva, u opštini Šipovo gdje od tri bučna vrela nastaje ova prelepa reka. Reka Pliva duga je 33 km i veoma je bogata ribom. Ono što ovoj reci daje posebnu čar i specifičnost jeste činjenica da 4 km nizvodno od izvora Plive vodu iz rijeke možete slobodno da pijete. Ekološka svest na ovom području je veoma visoka , što doprinosi čistoći samog rečnog korita i obala reke Plive.
Kanjon reke Plive je zaštićeni prirodni rezervat Republike Srpske. Po najavama vlasti uskoro bi trebao, zajedno sa kanjonom reke Janj, da uđe u program zaštite UNESKA.

Janj sa rezervatom Janjske otoke predstavljaju zaštićeno prirodno područje na području Bosne i Hercegovine. U ovaj deo potpada čitavo područje reke Janj od svog izvora u blizini sela Babići, pa do ušća u reku Plivu kod Šipova.

Reka Janj izvire ispod klisure visoke preko 100m, a 200m niže od izvora nalazi se vir Opačac, gdje je voda duboka preko 30m. Pristup ovom delu reke je veoma otežan zbog strmih obala. Ovo sedreno područje je sačuvano od bilo kakvih štetnih zahvata. Ispod Janjske Otoke nalazi se i najinteresantniji objekat na Janju - vodopad ispod Sokoline. Od toga mesta do ušća Janja u Plivu korito je veoma bogato sedrom, pa pred samim ušćem sedrene naslage stvaraju čitavu deltu velikog niza manjih i većih vodenih rukavaca.

Kraljevski grad Jajce: Epitet kraljevski Jajce nosi jer je bilo prestonicom bosanskih kraljeva. U njemu je stolovao i život 1463. god okončao i poslednji bosanski kralj Stjepan Tomašević.  Osnivač Jajca je splitski herceg Hrvoje Vukčić Hrvatinić.

Vodopad - jedini vodopad na svetu koji se nalazi u centru grada. Jedinstven po načinu nastanka, čini ga reka Pliva dok izlivanjem u Vrbas na originalan način završava svoj tok. Jeste li znali da je vodopad u Jajcu nastao prije više od 50.000 godina, te da je proglašen za jedan od 12 najlepših vodopada na svetu? Na svojoj najvišoj tački, dostiže visinu od 18 metara, a u proteklih nekoliko godina, poznat je i kao mesto na kome se održava takmičenje u skokovima.

Jajačka tvrđava najveća je i najtvrđa u Bosni bila, pa velikom osvajaču  sultanu Muhamedu El Fatihu nije uspjelo da je osvoji ni nakon što je pokorio celu Bosnu. Odolevala je Osmanlijama punih 65 godina i da bi se ojačala građena je u 4 etape. 

Mlinčići u Jajcu postojali su još od 1562. godine, a danas su bez dileme jedna od najvećih atrakcija grada. Nekada su na ovom području postojala 24 mlina od kojih šest nije bilo u funkciji. Danas ih je ovde 20, te stoje kao pokazatelj industrijskog razvoja u osmanskom periodu, a imaju i veliki kulturološki značaj za ovo čitavo područje.

CENA TURE: 85 eura

Prijava uz akontaciju od 60 eura

U slučaju odustajanja naći zamenu u protivnom se akontacija ne vraća.

 

U cenu spada put i dva noćenja .

 

U cenu ne spada lično putno osiguranje koje svako za sebe vadi , hrana i piće.

Svaki učesnik putuje na sopstvenu odgovornost uz propisanu zaštitu mera protiv Kovida 19

 

OPREMA: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uslovima dana kada krećemo, kišna kabanica, jakna jer su večeri sveže, rezervne čarape i majicu, šešir ili kačket, trekin cipele ili polu duboke patike, lični pribor za higijenu.

 

Prijava organizatoru i vodiču na telefon: 064 167 44 34

Dragan Pavlović

Licencirani sportski planinarski vodič PSS .

 

 

Comments

Датум: 16.04.2021
Водич: Dragan Pavlović
Место одржавања: BiH

 

                                                                   UPOZNAJMO DREVNU ISTORIJU BALKANA

       NOVOOTKRIVENE PIRAMIDE U VISOKO - MISTIČNE DŽINOVSKE KUGLE U OKOLINI ZAVIDOVIĆA- SPOMENIK                                                                                  PRIRODE ,,TAJAN''- JEZERO MAŠICA

                                                                              BAŠ ČARŠIJA - SARAJEVO

                                                                                     1618 aprila 2021.2.jpg

Pravi smisao postojanja piramida je vekovima bila velika tajna za naučnike i arheologe. Šta su piramide? Grobnice, svetilišta ili delo drevnih civilizacija ili vanzemaljaca. Piramide nisu samo simbol drevnog Egipta, ima ih u Meksiku i u drugim latinoameričkim  zemljama, ima ih u Kini, pa i na manjim japanskim ostrvima. Nedavno su otkrivene  i na našim prostorima u Bosni i Hercegovini. Budimo istraživači, pođimo da vidimo šta se tamo nalazi.

 

3,.jpg

 

 1. 04 . Petak – Polazak ujutru u 7h. mini busom sa parkinga sportske hale Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Vožnja preko Bjeljine, Tuzle, Zavidovića, do parka prirode Tajan, koga čine brojni planinski vrhovi, reke, jezero, dugački podzemni tokovi, kanjoni i vodopadi, pećine i jame. Smeštaj u lepom ambijentu motela Kamenica u centralnom delu parka u naselju Kamenica.
 2. 04. Subota – Posle doručka krećemo na pešačku turu od 14km uzvodno reke Mašice do jezera Mašica. Ko ne želi da pešači može doći kombijem do određene destinacije gde se sastaje sa grupom i zajedno obilazi jezero. Po obilasku jezera organizovanim prevozom idemo u Zavidoviće do naselja Grab – Mečevići, lokalitet gde se nalaze kamene kugle. Fenomen kamenih kugli je od ranije poznat, a pronađene su u Kostarici, Meksiku, Novom Zelandu i Turskoj. Od nedavno su pronađene i na našim prostorima. Do sada koliko ih ima u svetu najveća po dimenziji i težini je u BIH u Zavidovićima. I dalje je nerazjašnjen nastanak kugli. Pored lokaliteta najveće kugle je i inprovizovani restoran u prirodi gde možemo ručati . U večernjim satima povratak u motel Kamenica. Noćenje.
 3. 04. Nedelja – Posle doručka odlazimo u Visoko ( 90 km) gde ćemo obići tunel Ravne i tematski park. Energija koja zrači u tunelima ( velika koncentracija negativnih jona) ima isceliteljsko dejstvo.To su svedočanstva mnogih ljudi, gde im se posle prolaska kroz tunel zdravstveno stanje poboljšalo. Preporuka onima koji imaju problem sa šećerom da izmere nivo šećera pre ulaska u tunel i posle izlaska. Po obilasku tunela odlazimo do vrha piramide Sunca. Utvrđeno da je Piramida Sunca najviša piramida na svetu visine od preko 220 metara, znatno viša od Keopsove piramide u Egiptu. Stručnom analizom je utvrđeno da je građena pre 34000 godina. Za obilazak celog lokaliteta potrebno je 5 do 6 sati. Nakon obilaska lokaliteta piramida odlazimo u Sarajevo, obilazimo Baš čaršiju i koristimo pauzu za ručak. Iz Sarajeva krećemo za Beograd gde po planu stižemo oko 22.30 h.

 

kugla vugla.png

NAPOMENA: Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost uz poštovanje navedenog plana i propisanu zaštitu mera protiv kovida 19.

OPREMA: mali ranac, planinarske cipele ili dobre patike , kišna kabanica, garderoba prilagođena za prolećne uslove, baterijska lampa, čuturica za vodu.

HRANA iz ranca ili se može koristiti ponuda u restoranu motela. Meni je bogat, raznovrstan i nije skup. U restoranu primaju evre.

CENA IZLETA: 70 eura. ( u dinarskoj protiv vrednosti NBS)

U cenu je uračunat : put, dva noćenja u motelu Kamenica ( dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa kupatilom.)

U cenu nije uračunato : putno osiguranje,  hrana i ulaznice na lokalitet piramida, ( ulaznica u tunele ravne je 10 eura, ulaznica na lokalitetu iskopina piramide Sunca je 5 eura). Ulaznicu svako kupuje na licu mesta.

Prijava uz akontaciju od 50 eura, ( u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS.)  a ostatak do polaska.

Broj mesta je ograničen.

U slučaju odustajanja naći zamenu u protivnom se akontacija ne vraća.

Prijava organizatoru i vodiču: Licencirani sportski planinarski vodič, Dragan Pavlović, tel: +381 64 1674434

                                                       E mail: drag_pav@yahoo.com

Comments

Датум: 11.04.2021
Водич: Dragan Pavlović
Место одржавања: Niševac

                                                 АВАНТУРА СТАРИМ РИМСКИМ ПУТЕМ КРОЗ НИШЕВАЧКУ КЛИСУРУ

                                                                                        11 Април 2021

 25.jpg

Желите ли да упознате скривене драгуље Србије?

Источна Србија обилује несвакидашњим природним лепотама, те би као таква у будућности сигурно могла бити покретач развоја туризма на територији Србије, а и Балкана уопште.

На само 6 километара од Сврљига са богатим културно-историјским наслеђем и створеним рељефом, налази се једна од најлепших клисура у источној Србији, Нишевачка клисура. Са дужином од 1,5 километара представља саставни део 15 километара дуге Сврљишке клисуре која својим укљештеним меандрима и лепотом парира најлепшим пределима наше земље

Пробудите свој истраживачки дух у нетакнутој природи непознате земље, одмах и сад!

15.jpg

Недеља: Полазак у 6.30 часова организованим превозом са паркинга спортске хале Ранко Жеравица на Новом Београду. Вожња аутопутем до Ниша, затим скрећемо на магистрални пут који нас води преко Малче, Сврљига до село Нишевац.

Полазак групе из центра Нишевца, долазак до пруге и упознавање са битним информацијама о прузи Ниш – Зајечар- Прахово, битне железничке саобраћајнице која пролази кроз целу Сврљишку клисуру. Настављамо стазом до улаза у саму клисуру, следи панорамско разгледање и добијање информација о геолошком саставу, морфологији терена и културно историјском наслеђу Сврљига. Настављамо кретање старим римским путем где се виде остаци надзида још из доба римљана, наићићемо и на остатке старог гробља Фачана, доћићемо до видиковца Пробој и купалиште Бањица где ћемо направити мало дужу паузу. После паузе следи кретање пругом кроз два тунела и преко моста Милутина Миланковића, излазак на другу страну блока Сврљиг града у Варошко – Палилуску котлину. Одатле следи успон на Сврљиг град и посета најлепшим видиковцима на њему. Повратак истим путем до купалишта Бањица и назад за Нишевац пругом.

27.jpg

Укупна дужина стазе коју прелазимо је 13 км.

Тура није напорна, прилагођена узрасту од 8 до 80 година.

По завршетку туре одлазимо у Сврљиг у чувеној кафани ­,,Камионджије­'' где правимо паузу за ручак.

Повратак у Београд је планиран око 21.00 ч.

ЦЕНА ИЗЛЕТА ПО УЧЕСНИКУ:

За 17 пријављених учесника = 3300 динара,( мини бус од 20 места)

   25 пријављених учесника = 2800 динара ( мањи аутобус од 30 места)

 35 пријављених учесника = 2500 динара ( већи аутобус )

У цену је урачунат пут са путарином и организациони трошкови.

Пријава уз аконтацију од 2000 дин.

Напомена : У случају одустајања 7 дана пред полазак пронаћи замену у противном се аконтација не враћа.

Сваки учесник путује на сопствену одговорност уз прописану заштиту мера против Ковида 19.

ОПРЕМА: Планинарска опрема прилагођена временским условима дана када крећемо на туру: мали ранац, трекинг ципеле, јакна, кишна кабаница, нешто хране , флашица са водом, резервне чарапе у случају да вам ципеле пропустају влагу и добро расположење.

Пријава на тел: 064 167 4434, Драган Павловић, лиценцирани спортски планинарски водич.

Comments

Датум: 09.04.2021
Водич: SLAVIŠA PETROVIĆ
Место одржавања: KOPAONIK
                                                      viber image 2020 07 14 09 59 39
            PLANINARSKO-SKIJAŠKO DRUŠTVO “KOPAONIK” BEOGRAD
                                               Zmaja od Noćaja 9/ IV , 11000 Beograd
                                                           www. psd-kopaonik.org.rs
                                                                ORGANIZUJE ZA ČLANOVE PLANINARSKI IZLET NA                      
                              K O P A O N I K
                                   09-11.04.2021.
09.04.2021. god. ( petak ), polazak u 17.00, ispred opštine Novi Beograd. Dolazak u dom na Kopaonik  (Marina voda, do 22,00 č).
Smeštaj u pl. domu “Kopaonik” u 2 dvokrevetne, 1 trokrevetna,4 četvorokrevetne, 1 šestoktrevetna (sa kupatilima i sa WC-om) i dve sobe sa 12 kreveta, sa posteljinom, i centralnim grejanjem.
 ggggg          hhhhhjcg
10.04.2021. god. ( subota ),ustajanje, doručak i priprema za pešačku turu. Pešačke ture (08.30-15.00 ):
Prva grupa: naporna tura (dužina 18 km, visinska razlika oko 490 m, za oko 8 časova umerenog hoda): Dom "Kopaonik" (1720 m) - Pajino preslo (1804 m) - Nebeske stolice - Vodopad (1286 m) – Mramor-kafana „koliba“ (Brzeće) – povratak autobusom u pl.dom “Kopaonik“.
Druga grupa: laka tura (dužina oko 7 km,visinska razlika oko 100 m, za oko 3 časa umerenog hoda): dom "Kopaonik" – Markove stene – Konaci – Pajino preslo - pl. dom "Kopaonik" – Marine vode.
- Ručak od 16 do 17 č.
OD 20,00 ČASOVA JE DRUŽENJE PLANINARA U DOMU UZ ŽIVU MUZIKU, UKOLIKO NAM                                                              EPIDEMIOLOŠKE MERE DOZVOLE
11.04.2021. god. ( nedelja ), ustajanje, doručak i priprema za pešačku turu:
Prva grupa: Pešačka tura: pl.dom-gljivarska staza-putem do hranilišta za životinje-raskrsnica-Jaram-asvaltnim putem do planinarskog doma.
Druga grupa: po sopstvenom izboru
- Ručak od 14 do 15 č.
- Polazak za Beograd u 15.00, a dolazak u Beograd do 21.00 .
        11401030 431334277026268 5873970754058116393 n  10686755 431334273692935 2569125069264582856 n  11412380 431332740359755 5556922888213621457 n  11232071 431332743693088 632926064025632144 n

   NAJSTROŽIJE SE ZABRANJUJE PUŠENJE U DNEVNOM BORAVKU DOMA. SVI KOJI MISLE                         DA SE NE MOGU PRIDRŽAVATI OVE ZABRANE, NEKA SE NE PRIJAVLJUJU !!!

cbgfhg   78r78e  hfht6

C E N A  izleta sadrži: (prevoz autobusom, 2 noćenja, boravišna taksa za dva dana, 2. doručka, 2 ručka, , organizaciski toškovi). Prilikom prijave plaća se akontacija 2.000 dinara, a drugi deo u autobusu.
Cena za smeštaj u sobama sa kupatilom je 5.000 dinara.
Cena za smeštaj u sobi br. 9 bez kupatila (zajedničko kupatilo i WC ispred sobe) je 4.700 dinara.
Cena za smeštaj u sobi br. 10 bez kupatila (zajedničko kupatilo i WC ispred sobe) je 4.500 dinara.
Krajnji rok za otkazivanje, radi povratka uplate je 05. april 2021. Posle ovog roka, novac se vraća uz pronađenu zamenu!!! Prema redosledu upisa vrši se raspored sedenja u autobusu i smeštaja u sobama.

        MOŽE SE ODLOŽENO PLAĆATI NA VIŠE MESEČNIH RATA, ČEKOVIMA GRAĐANA.

POSEBNE NAPOMENE:

U zavisnosti od vremenskih uslova i drugih okolnosti koje bi uticale na regularan tok izvodjenja akcije, vodic ima PRAVO izmene plana radi zastite zivota i zdravlja ucesnika  planinarske akcije. Svi planinari na akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje. Svaki učesnik je dužan da se pridržava mera zaštite od CORONA virusa, planinarske etike, uputstava organizatora, Pravilnika TLS i da bude ekološki savestan. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave vodiču pre polaska na akciju, vodič ne snosi odgovornost.

               VOĐA IZLETA: Slaviša Petrović
                              Ostale informacije na telefon 064/155-2607 i 011/6518-254i
        email: slpetrovic234@gmail.com

Comments

Датум: 27.03.2021
Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: РАЈАЦ – СУВОБОР

Све лепоте Србије    

cа Бором у природу                                                            РАЈАЦ – СУВОБОР

У сусрет пролећу

 1. МАРТ-субота

ПОЛАЗАК :  у 7.оо са паркиралишта Општине Нови Београд

ПОВРАТАК : у вечерњим сатима истог дана

ПЛАН ИЗЛЕТА

 • По доласку у планинарски дом на Рајцу : кафа, доручак и припрема за пешачку туруRajac 2
 • Пешачка тура : врх Рајца ( 848 м) – Добре воде ( 5 км), ту постоји могућност ко је слабије кондиције да остане и сачека групу која иде до врха Сувобора 865 м ( 2,5 км), а затим повратак до Добрих вода и даље до планинарског домаRajac 3
 • Ту је одмор, ручак (ко се ујутру најавио) и планинарско дружење ( у зависности од постојећих мера, које буду тада на снази)Rajac 3
 • Повратак за Београд

Опрема : стандардна за то доба године, заштита од могућих падавина, водоотпорна обућа, маска, здраствена и планинарска књижица.

Исхрана : из ранца, уз могућност доручка и ручка у планинарском дому

Активности : изузетно атрактивна пешачка тура са обиласком  прелепих видиковаца у дужини до 16 км, средње напорна, мини предавања историјског карактера на врху Сувобора и из исхране у природи на Добрим водама и наравно планинарско дружење уз ручак ( свадбарски купус, или по жељи)

Цена : 1 300 дин, у цену је урачунат пут и трошкови организације

Водич : Боро Пишчевић  064/252 0 206  и  boropiscevic@gmail.com

Пријава је на састанцима друштва уторком, са обавезном уплатом барем аконтације од 700 дин,или путем телефона.

Водич задржава право измене елемената излета излета у случају потребе.

Тура ће бити изведена уз све прописане мере заштите од пандемије

Comments