Најаве Акција

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Датум: 03.11.2023
Водич: RADOVAN VUČKOVIĆ
Место одржавања: REPUBLIKA HRVATSKA, KUTIJEVO
53456   
PLANINARSKO-SKIJAŠKO DRUŠTVO “KOPAONIK” BEOGRAD
                                             Zmaja od Noćaja 9/ IV , 11000 Beograd
                                                                  www. psk-kopaonik.org.rs
                 ZA ČLANOVE ORGANIZUJE PLANINARSKI IZLET U REPUBLIKU HRVATSKU NA
                                                SLAVONSKE PLANINE  
                    PAPUK Ivočka glava (913 m) – KRNDIJA (556 m)
                                                 Manifestacija - Dani vina u Kutjevu
                                            3 - 5. novembar 2023. godine
- U petak, 03.novembra, u 7 .00 časova, polazimo ispred Opštine N.Beograd, auto-putem preko graničnog prelaza Šid stižemo u Vukovar.U Vukovaru se zadržavamo oko sat vremena u obilasku grada na Vuki. Polazak iz Vukovara oko 11.00 časova, nastavljamo putovanje Slavonijom pored Osijeka, Našica, Orahovice i oko 13.00 časova bismo trebali biti u manastiru Orahovica- Duzluk i crkvi Svetog Nikole (jedan od najstarijih i najznačajnijih središta duhovnog okupljanja Srba Slavonije).
                                                       36z34_optimized.jpg 
Nastavljamo put do Kutjeva, tamo ćemo se kratko zadržati u nabavci vina u vinariji Bodegrajac i obilasku Kutjeva gde će se u narednim danima odvijati tradicionalna manifestacija Dani Vina. Nakon toga polazimo do našeg konačnog odredišta u mesto Velika i hostela Vila Štefica.Nakon razmeštaja u hostelu “ Vila Štefica '', kasnijeg ručka uz drugarsko veče, pesmom i muzikom sa gitare, odlazimo na počinak .
                                                      fdg_optimized.jpg

               4zu34_optimized.jpg   45645_optimized.jpg     

- U subotu, 04. novembra, doručak u hostelu i polazak prema početnoj tačci marš rute u s.Velika ( 289 m.nv.) prema Papuku u 08.30 časova.Nastavljamo pešačenje pored planinarskog doma Mališćak prema kt.913 mnv. Ivočka glava.Tu pravimo polučasnu pauzu za odmor.Nastavljamo pešačenje spuštajuci se do jednog prevoja gde nas čeka autobus. Planinarska staza je duga 13 km i taje 4-5 časova, sa nadmorskom visinom u penjanju od 620 m. Autobusom odlazimo do 4 km udaljenog planinarskog doma Jankovac.
Od 15,00-17,00 časova je vreme za odmor i obilazak prirodnih lepota u neposrednoj blizini pl.doma Jankovac (jezara, vodopada i ostalih prirodnih lepota Parka prirode Papuk. Postoji i lepa staza zdravlja koja se obiđe za sat vremena.
                 

             trtzzu.jpg zuzu.jpg     

- U 17.00 časova je polazak za Veliku, ručak u hostelu, a potom odlazak u Kutjevo gde nastavljamo druženje sa planinarima HPD "Vidim" iz Kutjeva povodom manifestacije Dani vina koja se ovde tradicionalno održava uz muziku.
            z567z_optimized_optimized.jpg t55_optimized.jpg 
- U 23.00 časova je povratak u Veliku na noćenje u Vilu Štefica.
- U nedelju, 05.novembra, odlazimo iz Vile Štefica prema Kutjevu, gde stižemo do 08.30 časova. U 09.00 je otvaranje manifestacije Dani vina.
- Od 09.00-14.00 časova je pešačka tura na Krndiji: s.Mitrovac- odmoriste Mlaka (556 m) - Kutjevo. Dužina staze je 14 km. Ima i znatno kraćih staza za one koji to žele, a koje vode lokalni licencirani vodiči.
Od 14,00-17,00 časova je vreme za ručak i druženje planinara kao i obilazak Kutjeva u kome se nastavlja manifestacija Dani vina, uz mažuretkinje i prigodan muzički program.
Polazak za Beograd je u 17,00 časova , a dolazak do 22.00 časa.
,
CENA: u protivvrednosti 130 evra (troškovi prevoza, 2 noćenja u hostelu Vila Štefica u dvo i tro-krevetnim sobama sa kupatilom, sa jednim bogatim slavonskim doručkom u subotu ujuto, 2 kompletna ručka sa aperitivom i jednim pićem posle jela za petak i subotu, boravišnom taksom, ulaznicom u Park prirode Papuk i organizacioni troškovi vodiča). Organizator manifestacije je uvek do sada obezbeđivao besplatan slavonski doručak u nedelju, ali na to se ne smemo osloniti pa imajte nešto obezbeđene hrane za doručak. Ručak je moguće kupiti na samoj manifestaciji na štandovima ispod šatora po pristupačnim cenama.
- Uplate ponedeljkom na sastanku društva u prostorijama MZ Terazije br.45 od 19,00 - 20,00 časova, ili kod vodiča.
,
NAPOMENA: Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja. U zavisnosti od vremenskih uslova i drugih okolnosti koje bi negativno uticale na izvodjenja planinarske akcije (izleta), vodic ima PRAVO izmene plana, radi zastite zivota i zdravlja ucesnika planinarske akcije (izleta). Na planinarsku akciju (izlet) mogu se prijaviti samo zdravi i psihofizicki spremni planinari.Poneti planinarsku i zdravstvenu karticu overenu za 2023-tu godinu i pasoš važeći barem još 3 meseca uključujući sa danom povratka.
,
                 VODIČ:RADOVAN VUČKOVIĆ tel.063/327458,2607179,vucko60@gmail.com

Листа електронске поште за Планинаре