Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Предстојеће акције

Планинарење
10 децембар 2023

HIKING GUDURIČKI VRH, 641m

Водич: DUŠKO POPOVIĆ
Место одржавања: REPUBLIKA SRBIJA,
         
Планинарење
23 децембар 2023

„АВАЛА ИЗ ЧЕТИРИ ПРАВЦА 2023“

Водич: ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР
Место одржавања: РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АВАЛА
                                      &nbs
Планинарење
29 децембар 2023

ЛУТРАКИ - КАЈМАКЧАЛАН

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: ЛУТРАКИ, КАЈМАКЧАЛАН
ЛУТРАКИ, КАЈМАКЧАЛАН од 2
Планинарење
29 децембар 2023

ПЛАНИНАРЕЊЕ НА КОПАОНИКУ СА ДОЧЕКОМ НОВЕ 2024. ГОДИНЕ

Водич: СЛАВИША ПЕТРОВИЋ 064 155 2607
Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: Вршац

ВРШАЧКИ БРЕГ

24.СЕПТЕМБАР-СУБОТА

ПОЛАЗАК : у 6.55 возом са железничке станице Београд центар , обавезно доћи на станицу ( код билетарнице) 10 до 15 минута раније.

ПОВРАТАК : истог дана у вечерњим сатима, долазак у Београд по реду вожње до 20.30 часова

ЕЛЕМЕНТИ ИЗЛЕТА :

-          По доласку у Вршац након 20-30 минута шетње кроз град сешће се у кафић на кафу и окрепљењеslika 1

-          Одатле се креће на пешачку туру : поред великог парка-прво степеницама до цркве Св.Крста    ( 265 м) - а онда уском и стрмом стазом успон до Вршачке куле ( 399 м)vrsac zamak– одмор , разгледање, сликање са предивног видиковца и погледа на панораму града, аеродрома и винограда- Турска глава (402 м)-наставак пешачења ка Црвеном крсту, где је веће пауза у ресторану за окрепљење-наставак туре ка Шумаревој кући- даље стаза води кроз предивну шуму до планинарског дома Широко било- Ђаков врх (449 м)- повратак до ресторана Црвени крст где нас чека чорба и одмор- након тога је повратак у град. Тура спада у средње тешке до 14 км са 250 м успона.IMG 953e0dd58c28e7cad14108803a119ede V

-          Обилазак града и његових знаменитости, ту постоје услови за неки конкретнији ручак ( ресторани, грилови и пекаре)IMG 4058dd4f631787177ae9a0f88eb87f90 V

-          Одлазак до железничке станице

-          Повратак за Београд. Полазак воза у 18.50

ОПРЕМА : планинарска за то доба године, заштита од могућих падавина, планинарска и здраствена књижица, маска у путу

ЦЕНА :  1350 дин , превоз, чорба и трошкови организације

ВОДИЧ : Боро Пишчевић   060/252 0 206   и  boropiscevic&gmail.com

АКТИВНОСТИ : одлична пешачка стаза, посете и обиласци Вршачкој кули, планинарском дому, предивни видиковци, знаменитости и лепоте Вршца, са све дегустацијама вина и банатске гастрономије, као и наравно на таким местима планинарско дружење и да на крају лепота пута возом.

Пријаве су понедељком на сатанцима друштва од 19-20 часова, ако водич није присутан код помоћника Милана Самарџије, или дирактно код водича телефоном.

Ако не путујемо као да не постојимо.

Путовање обогаћује људе.

Зато кренимо на овако путовање, авантуру са предумишљајњм